vrijdag 11 november 2011

Patricia Kuiper-Vermeer van Just2Match: 'Heb geen seks op je eerste date'


Deze week overhandigde ik haar exemplaar van 'Verhoog je Gunfactor' aan Patricia Kuiper-Vermeer van Just2Match. Voor wie het boek nog niet gelezen heeft, ze geeft hierin een expliciet advies aan Nederlandse zakenmannen- en vrouwen: ‘Heb geen seks op je eerste date. Leer iemand eerst kennen. Als je echt serieuze bedoelingen hebt en bij elkaar past, dan ben je ook bereid om te wachten’.

In het boek wordt een vergelijking gemaakt met het ontwikkelen van een zakelijke relatie. Veel zakenmensen proberen koste wat kost hun producten of diensten door de strot van hun klanten te duwen. Dat is niet slim en zal op termijn tegen je werken. De parallel is daarmee duidelijk. ‘Heb geen sex op je eerste date’ als liefdesadvies kun je vergelijken met het advies aan een zakenman om pas voor te stellen om zaken te gaan doen als er een klik is met de ander. Toch een snelle transactie doen kan ten koste gaan van het ontwikkelen van een gezonde lange termijnrelatie met je klant.
Producten en diensten lijken in deze tijd steeds meer op elkaar en de rol van de zakenman en zijn persoonlijke gunfactor worden daarmee dus ook steeds belangrijker. De parallel met het ontwikkelen van zakenrelaties en liefdesrelaties is duidelijk: pas als er een klik en onderlinge gunfactor is kun je tot zaken komen.