dinsdag 18 juni 2013

En nu bellen


Aan de sales vandaag? Het helpt om je klant te visualiseren. In plaats van een anonieme onzichtbare persoon kun je bijvoorbeeld denken aan een man in pak - geen das want het is allang rokjesdag geweest - vier terugbelnotities op zijn bureau en een volle mailbox met allemaal vlaggetjes en uitroeptekens. Over vier punt twee minuten begint zijn vergadering, die eigenlijk nergens over gaat maar met een voorzitter die smartphones met zijn hamer stukslaat zodra ze gebruikt worden. Zie je hem voor je? Hij is degene met een groot probleem. Zo groot dat het een bedreiging wordt voor de kwaliteit van de producten die zijn bedrijf maakt, zo groot zelfs dat het succes van zijn onderneming in gevaar is. Sterker nog, de carrière van de man zelf staat op het spel. Hij is zich daar nog niet van bewust. Hoe dat komt?
Simpel, jij hebt hem nog niet gebeld om het hem te vertellen. Doe het nu! Die vergadering van de man is pas over drie punt een minuut, uw telefoonpitch is fris en fruitig en je bent toch maar een blog aan het lezen. Natuurlijk heeft hij geen tijd voor je, maar daar trek jij je niets van aan. Wil de secretaresse niet doorverbinden, want ‘hij moet zo een bespreking in’? Zeg dan maar dat je telefoontje niet kan wachten tot na de bespreking, het is van belang voor de continuïteit van het bedrijf van je klant en als je niet doorverbonden wordt dan is haar baas binnenkort ontslagen.  En dan krijgt zij een interim manager als baas en worden haar koffiepauzes een stuk korter.

Zie je het voor je? Nee? Dat komt misschien omdat je denkt dat jouw producten,  diensten of je ideeën niet zo waardevol zijn dat ze hele bedrijven en carrières overeind houden. En daar zit dus het misverstand, dat is namelijk wel zo. Altijd. En als het echt zo was dat je bedrijf die waarde niet heeft voor je klanten, zou je allang gestopt zijn.  Jij doet er toe en dat mogen je klanten weten ook.

Je durft niet, of je denkt dat het niet werkt? Bel mij op 035-7727371 en dan verzinnen we samen een list. Ik zou het maar doen als ik jou was, het succes van je bedrijf en je loopbaan hangen er van af, dat zie ik zo voor me.